20.02.2022

Aia i praktik som bygningskonstruktør

Træhuse kan så meget mere end det traditionelle 70’er sommerhus. Det mener Aia Stenger, der har startet et 20-ugers praktikforløb som bygningskonstruktør hos Scanwo.

Aia i praktik som bygningskonstruktør

Aia Stenger er vokset op i en rigtig håndværkerfamilie. Faren er tømrer og svigermoren bygningskonstruktion. Fra barnsben blev hun ”slæbt” med rundt på forskellige byggepladser og oplevede fascinationen af at skabe et byggeri.

- Jeg var med, når min far byggede nye huse eller skiftede tag og vinduer på ældre bygninger. Vores eget hus er også lidt af et gør-det-selv projekt, så man kan roligt sige, at det ikke er helt tilfældigt, at jeg nu er i gang med at uddanne mig til bygningskonstruktør, mener Aia Stenger.

Fed praktikplads

Hun glæder sig over, at det lykkedes hende at få en praktikplads hos Scanwo. 

- Først og fremmest har jeg bare nogle supersøde og dygtige kolleger, som jeg kan lære rigtig meget af. For det andet synes jeg, at det er fedt at bygge træhuse med et stærkt nordisk udtryk. Du kan godt glemme alt om de lidt mørke og triste 70’er sommerhuse. Et Scanwo træhus har et moderne og lyst design, og så er det naturligvis 100 % individuelt tilpasset den enkelte familie, fortæller Aia Stenger.

Bachelorprojekt venter om hjørnet

Scanwos træ- og bjælkehuse er opført i træ fra bæredygtig skovdrift, og netop virksomhedens store hensyn til miljøet var en af årsagerne til, at Aia Stenger valgte at søge praktikpladsen.

- Vores træhuse er bygget i nordisk kernetræ fra Lapland og Sverige. Skovdriften er naturligvis bæredygtig, og jeg kan godt lide, at jeg kan være med til at bygge lavenergi træhuse, der sætter et meget lavt CO2 fodaftryk, understreger Aia Stenger.

Efter det 20-ugers praktikforløb venter et bachelorprojekt. Herefter er Aia Stenger færdiguddannet bygningskonstruktør.

Bestil katalog

Lad din jagt på drømmehuset starte i vores inspirerende boligkatalog. Forelsk dig i vores individuelt byggede træhuse med plads til at udfolde livet sammen med dem, du holder af.

Bestil vores katalog

Kom et skridt nærmere dit drømmehjem

Kontakt Scanwo på 76 90 70 00 eller scanwo@scanwo.dk. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål og tegne et hus, der matcher dine boligdrømme.

Erik Berg Adm. direktør / Partner
E-mail:
ebe@scanwo.dk
Telefon:
+45 40 15 95 18
Erik Berg